MISIR GEVREKLİ TART

MALZEMELER:
100 gr. badem
100 gr. beyaz çikolata
Bir kase corn flakes (mısır gevreği)
500 gr. çilek
1 çay bardağı şeker
1 su bardağı krema

YAPILIŞI:

Bademler iri şekilde kıyıp yağsız tavada kavurun. Çikolatadan biraz ayırarak geri kalan miktarını benmari usulü eritin (benmari, bir pişirme usulüdür. içinde su bulunan büyük bir kabın veya tencerenin içerisine daha küçük bir kabı yerleştirin. Büyük kabı ocağın üzerine alıp küçük kapta tarifte sözü edilen malzemeyi pişirin veya eritin. ) ,mısır gevreği ve bademlerle karıştırın. Yemek tabağı büyüklüğünde bir kalıba döküp dondurun. Çileklerden 1 bardak kadarını mısır nişastası ve şekerle robottan geçirip bir taşım kaynatın, soğutun , daha sonra kremayı ilave edip çırpın. Kalıptan çıkardığımız hamurun üzerine yayın , çilekleri üzerine yerleştirin , beyaz çikolata parçaları ile süsleyin..
AFİYET OLSUN!..

3 yorum:

gelibolu dedi ki...

hertürlü çölyak ürünleri (baklava, mantı, börek, tatlı ve tuzlu ürünler) yapılır.kargoyla eve teslim edilir.
tel : 05372584958

Unknown dedi ki...

www.hammaddeler.com sitesi piyasa fiyatlarının çok altında Glutensiz makarna çeşitleri ve Humus unu ürünleri ile çölek hastalarının kullanımına açılmıştır ana sayfa yerine http://www.hammaddeler.com/Urunler/Gida/Glutensiz_Urunler/index.html adresini kullanabilirsiniz

KIZILMAVİ dedi ki...

Merhaba...
Bende bir çölyaklıyım. Burada mısır gevrekli tarif vermişsiniz. Yalnız benim bildiğim mısır gevreklerinde maya ya da arpa oluyor. Bunlarda bize yasak olan ürünler. Bende ilk başlarda mısır gevreği yiyordum. Kontrollerim sırasında tahlillerimde tekrar "gluten" görüldü ve bunun sebebinin mısır gevreği olduğu anlaşılmışı.
Sizin tarifinizdeki mısır gevreği nedir?